7.8.05

Tekst!

Gisteravond laat nog twaalf foto's op de blog gezet met volgens Werner oninspirerende teksten, dus bij deze tekst en uitleg! Gisteren weer eens een dagje omgeving verkennen. Er blijft wel weinig tijd over als je allebei vijf dagen werkt! Zeker voor iemand die de luxe had van elke week drie dagen weekend! Het doel gisteren was Portmeirion, volgens horen zeggen een mooie plek; een dorp ontworpen met oog voor natuur en nieuwbouw in Italiaanse sfeer. Helaas kwamen wij er veel te laat aan! Eerst dwars door de bergen naar Portmadog, een stadje zoals vele hier, de gebruikelijke winkels, toeristen winkels en tweedehands winkels voor het goede doel. Toch een paar uurtjes rondgelopen en Werner heeft de emotionele schade van de shopping expeditie naar Chester vorige week in kunnen halen in de enige hippe winkel van het stadje! Opgetogen voeren wij toen naar Portmeirion en dit was niet gemakkelijk. Over de tolweg met een hele smalle brug en aan de andere kant er achter komen dat we toch echt niet goed zaten. Ach het landschap maakt hier vaak veel goed. Soms kan ik niet geloven dat we hier wonen want het is echt zo mooi! Wij dus weer terug over de brug en na wat zoeken voor de dichte poort van Porteirion. Het blijkt een private estate te zijn, overdag als "museum", 's avonds gewoon voor de dorpsbewoners. Terug naar Caernafon waar we wilden eten. Helaas zitten de paar leuke restaurantjes die hier zijn werkelijk waar altijd vol! Terug naar het eiland voor onze favoriete plek, de Ship Inn. Gelegen in een prachtige baai met een super leuk restaurantje, altijd druk en altijd lekker. Alhoewel Werner altijd voor de lamsbout gaat. We waren hier ook eerder met mijn ouders geweest. En volgend weekend komt Eva en dan gaan we vast ook weer!
Vandaag niet veel gedaan, naar Bangor gelopen want daar stond Werner zijn auto nog na de stapavond afgelopen vrijdag. Nu klinkt stapavond stoer maar alles gaat hier om 23.00 uur echt dicht dus laat wordt het nooit!
Het werk is erg leuk, leuke collega's en ik vind steeds meer mijn draai. Het vakjargon blijf ik moeilijk vinden en ik merk dat we in Nederland toch een hele andere visie hebben. Loyaliteiten en contextuele benadering viert hoogtij in Nederland maar hier toch veel minder.
Werner is alweer pasta aan het maken. Ik zal nog een paar foto's van vandaag op de blog zetten. De reactie zijn echt super leuk!

No comments: