29.8.05

Bank Holiday Weekend!

Lang weekend in de U.K, maandag is de late summer bank holiday, een nationale vrije dag. Ideaal voor een paar dagen Dublin. Met de auto zijn we zo in Holyhead en vandaar is het anderhalf uur met de boot. Dublin is een relaxte stad met heel veel mensen overal als je vanuit Llandegfan komt! Maar heerlijk om weer te slenteren, te shoppen, veel cappo's te drinken, samen in hippe restaurant te dineren en te loungen met coctails in hippe clubs! Wat opvalt in Dublin is dat er een algeheel rookverbod geldt. Dus in geen enkele bar of restaurant. Met als gevolg dat er heel veel mensen overal op straat roken en vooral 's avonds bij alle kroegen! Redelijk conservatief ook, in de winkels mogen er geen mannen bij de pashokjes komen, heel bijzonder. Met als het gevolg dat als je wat past je echt uit het pashokje gedeelte moet komen en vervolgens voor een hele lading mannen staat te showen! Prima stad om een paar dagen rond te struinen en doet ook wel verlangen naar meer van Ierland zien. Ook weer gezien hoe verschrikkelijk engelsen zich kunnen gedragen overseas, echt niet te geloven! Op de boot begint het al met alchohol en ik denk dat sommige 24 uur non stop er voor gaan! Vandaag met de boot was er een groep van zo'n 100 orthodox joodse jongens die twee weken op vakantie waren geweest. Een bijzonder gezicht al die pijpenkrullen en kleine mannetjes van een jaar of zeven in volledig pak met hoge hoed. Ook wel bijzonder als je op die wijze leeft en wat een bekijks moet je dan wel niet hebben, om maar niet te spreken over alle agressie waarschijnlijk ook.
Deze week een korte week want hopelijk vrijdag middag weer vrij want dan komen Janette en Tamar het weekend, misschien moeten we dan maar weer naar Dublin om een doorbraak in ons gezamenlijke rookgedrag te bewerkstelligen!

2 comments:

Janette said...

Prima idee om naar Dublin te gaan om buiten op straat te gaan roken! zal zeker een doorbraak zijn in ons gezamelijke rookpartoon ;-)

waar we ook zijn en naar toegaan, rokend of niet het wordt vast een te gek weekend and I'm counting the days!!!!!

Martijn en Jorien said...

Dat van die pashokjes is hier ook zo hoor!! Hebben jullie dus nog niet gemerkt... als het rustig is dan knijpen ze nog weleens een oogje toe maar als er meer dan 2 vrouwen in de winkel zijn dan kan je als man er dus alleen maar bij hangen, gezellig dus om zo samen kleding te kopen :(