2.12.10

Weer het weer

Waarom praten we toch altijd over het weer? Ook nu al weer enige tijd. In Nederland is het erg koud en dat schrijft ook iedereen!
Sinds gisteren is het officieel zomer in Australie. Waarom bij ons de seizoenen wisselen per de 21e en hier per de 1e is mij een raadsel. Sinds begin september hebben we hier te maken met overstromingen omdat het na 10 jaar extreme droogte nu extreem nat is. In het begin was iedereen blij, eindelijk de lang verwachte regen. Maar het bleef regenen, en regenen en regenen. Vooral in het weekend. Nu begint het dan ook minder leuk te worden, de gewassen op de velden beginnen te rotten dus de boeren lijden na de droogte nu wederom. Plus dat al het water heerlijk schijnt te zijn voor slangen en dat er een ware "locust" plaag opkomst is. Locust zijn een soort grote sprinkhanen die alles kaal eten.
De kerstviering in het park morgenavond van Finn z'n schooltje gaat dan ook niet door ivm de regen! Gelukkig heeft hij vandaag, al voor Sinterklaas, een kerstviering gehad op school en kwam thuis met een mooie kerst ster; "I show you mama, it is very exciting" De eerste kerstbomen staan, het blijft raar, zelfs in de regen.............

No comments: