8.8.09

Wang

"Wang" zoals ze hier zeggen, is leuk! En we hebben het huis wat eerder op de blog stond. We zijn de afgelopen dagen druk geweest met spullen kopen want het duurt nog twee maanden voor onze spullen arriveren, het is een beetje als kamperen maar dan anders!
Het is nog steeds winter hier, de magnolia bloeit bijna, de naricissen zijn uit de knop en vanacht heeft het gevroren, we zagen op Mount Buffalo sneeuw vandaag. Maar toch, tussen de middag hebben we buiten heerlijk op terras thais gegeten, als de zon er is dan is het gelijk warm.
De mensen hier zijn eigenlijk allemaal zo aardig, zoals ozzies vaak kenmerkt, misschien komt het door de taal maar het oogt allemaal zo gemoedelijk (alhoewel ik deze week al twee keer in de rechtbank ben geweest en het hier ook niet allemaal fantastisch is, laten we wel wezen).
Er wonen hier mensen uit alle windstreken en het grappige is dat ze vaak duidelijke uiterlijke kenmerken hebben, italiaans, aziatisch etc maar als ze beginnen te praten is het met een stevig Australisch accent. Zoals het met Finn waarschijnlijk ook het geval zal zijn. Ook de achternamen van veel mensen zijn te herleiden tot het land van herkomst van de vaak 2e of 3e generatie immigranten.

No comments: