27.10.05


Exit Wales! Werner is inmiddels onderweg in India, zondagmiddag zijn we naar Manchester gereden om op de airport te overnachten. Werner moest al om half vijf op voor zijn vlucht naar Bombay, helaas is hij niet ver gekomen! De aansluitende vlucht naar Parijs gemist en wederom een nacht op de airport aldaar doorgebracht. De volgende info heb ik per sms ontvangen maar als ik het goed begreep ging zijn vlucht aanlsuitende vlucht naar Delhi ook niet en heeft hij nog een dag in Bombay doorgebracht om woensdag dan eindelijk zijn broer en diens vriendin te ontmoeten in Delhi, 2 dagen later dan in de planning! Ik ben nu nog thuis, vandaag lekker vrij en straks richting Liverpool. Op naar Amsterdam, bij kletsen met Welmoed en family en dan morgen richting Curacau. Heerlijk en heb heel veel zin aan strand, palmbomen en bij kletsen met Mirjam! De laatste weken waren druk op werk en zwaar aan vakantie toe. Afgelopen weekend het hele weekend onze digicam vergeten dus helaas geen update. Op de site Friends from Bangor staan wel enige foto's van negen mensen die een hele zaterdagavond dansen in Marius z'n huiskamer, topsport en erg gezellig! Voorlopig dus even uit de lucht en vast daarna genoeg foto materiaal van onze vakanties om de blog weer vol te gooien!

16.10.05


De nu volgende reportage over ons weekend bevat grote overeenkomsten met het vorige weekend! U bent gewaarschuwd! Om enige nieuwe impressies op onze blog te verzamelen vertrekt Werner over een week naar India en ik over anderhalve week naar Curacao, puur voor de blog!

15.10.05


De uitdaging!

Werner dacht nog hier over heen te klimmen maar dat is 'm niet geworden!

Daar beneden staat onze auto.....

Als ik al naar beneden was gekletterd dan had het rescue team mij zeker gevonden in deze nogal roze outfit! Pretty in pink :-), no matter what you do! Hier was ik behoorlijk bekaf!

Op de bijna top, na een stevige klimtocht waarbij we ons enige zorgen maakten om de afdaling, zijn we maar niet verder gegaan!! Sterker nog, tijdens de afdaling zijn we op onze kont door de heide stukken naar beneden gegaan omdat we het pad kwijt waren! Het was niet echt wandelen meer maar meer "hoe doe ik een berggeit na op wankele gladde stenen"!

Er wordt erg goed opgelet of iedereen wel eerlijk speelt, volgens mij hebben we hier wel een heel felle blik in de ogen! Hard tegen hard!

Het is weer vroeg donker en de speltijd is weer begonnen, na het succes van vorige week is het wederom zaterdagavond catan avond, in de ban van het spel. Sommige mensen hebben wel erg veel tijd nodig voor een zet! Maar okay, Werner heeft 2 keer gewonnen en Martijn 1 keer dus volgende keer moeten Jorien en ik zeker wat meer girlpower inzetten!!

13.10.05


Werner op het voetbalveld bij ons in het dorp

Marius in actie, schot voor open doel!

12.10.05

Vanwege de week van de vriendschap

https://ppswmm.ppsw.rug.nl/~vogels/Indienmendewereldvergelijkt.pps

Op speciaal verzoek....

Speciaal, voor de Otters....kunnen ze luisteren bij het badderen van Thijmen :-)
https://ppswmm.ppsw.rug.nl/~vogels/gamez/AudioRules_Euphrat.mp3

Even rechter-muisknop en 'save as...' doen, opslaan en afspelen in je favoriete mediaplayer (windows media player of een andere die mp3 afspeelt [winamp is ook een goede en gratis])

Oh ja....en mochten jullie nog interesse hebben voor de pc-variant van Kolonisten...drop a line haha.

10.10.05


Daar gingen ze weer, de Otters, terug naar zoonlief Thijmen en hopelijk snel weer een keertje in Wales. Hartstikke gezellig was het. Nu maar hopen dat ik een goede indruk heb achtergelaten en de ballotagecommissie een positief advies afgeeft!! (Het blijkt namelijk dat ik nogal wat vragenlijsten ga ontvangen :-))

Zondag hebben we nog even relaxed ontbeten en zijn we naar Chester gereden, waar de stellen zich opsplitsten om even rond te snuffelen. Na nog een late lunch genomen te hebben, kachelden we richting airport.

de ware aard van de diverse karakters (laat ik het maar even politiek correct neerpennen) naar boven kwam tijdens een potje Kolonisten. Ik word ervan beschuldigd vals spel gespeeld te hebben en daardoor te hebben gewonnen, maar 'zwierig und Spass war es sicher!' Vanaf moment 1 tot aan het einde is de voertaal Duits geworden, oder nicht?!

Hoezo zussen?!?!?! Uitgeteld op de bank, gapend, slaap uit de ogen wrijvend, bijna in staat om naar bed te gaan (we spreken 21h00 op zaterdagavond mensen...). Totdat...

Bourgondisch h�. Wijntje, biertje, spicy wortel-linzen soep, pastasalade en spinaziesalade. Smikkelen en smullen!

Terug naar huis, toen de zon doorkwam, en we nog even gestopt zijn bij de enige echte Snowdon-summit. Vanaf hier loopt ook een pad dat we binnenkort eens gaan proberen.

Dat bedoel ik..waar we ook met pa en ma Modderman zijn geweest, heerlijke scones, wortelcake en warme cappo en thee.

Nog even kijken bij de waterval voordat we afbogen halverwege de route, terug richting beginpunt en de cappuccino met scones.

Deze was niet zo bang om te poseren voor de camera. Tja, deze hebben we genoeg in Wales!!

Je bent buiten, vrij, en je laat jezelf gaan h�, heel gewoon allemaal in Wales, haha.

Een artistiek bijzonder verantwoorde foto dit, onze reflectie in het meertje, met wat voeten in grote wandelschoenen erbij. Hier liepen we even fout qua route, maar we hebben de draad gewoon weer opgepakt na wat superieur ad-interim werk van Corina :-)

Panorama-puntje...en een fotomomentje

Een aangevreten paddestoel onderweg, de herfst doet z'n intrede, wat weer resulteert in prachtige kleuren overal en frisse lucht.

Het miezerde zo nu en dan wat, maar verder perfect wandelweer, lekker door het beschutte bos, dan weer een prachtuitzicht over een meertje, en maar klimmen. Het zweet stond op ons voorhoofd zo nu en dan (toch Willem?!)

Verkleed-sessie 1. Na een eerste steile stuk omhoog. Mooie tocht, verschillende views en lekker door het bos, vertrokken uit Betws Y Coed.

Vlak na Bethesda even een stop gemaakt voor de world peace flame en wat wierook. Op donderdag wordt hier dru yoga gegeven, dus dat is de planning (en geen Indiaas...)

Zaterdagochtend, 9h00 van bed (toch redelijk uitgeslapen en uitgerust, hoewel onze 'buren' al om 7 uur wakker waren..macht der gewoonte natuurlijk), ontbeten en pakketjes gemaakt voor de wandeling. Op aanraden van de gastheer (aka 'captain') dik aangekleed op weg, eerlijk gezegd iets te dik :-) Onderweg de nodige verkleedsessies moeten houden, want van klimmen krijg je het heel warm!!

Bier in de hand, Chinese slippers en even bijkomen van de reis..We werden zeer blij verrast met drop, pads en heerlijke kaas (en een Viva voor Corina natuurlijk).

Amper binnen na een 12 uur durende reis 'door to door' en meteen aan het werk gezet! Pompoen schoonmaken voor de curry. Eindelijk, eindelijk zijn de Otters in Wales!! Het blogspot geweld kan beginnen....wie heeft de primeur en de hits :-)

9.10.05

d'Otters

De Otters zijn een weekendje in Wales geweest en om het blogspot geweld zo eerlijk mogelijk te laten verlopen hebben we beloofd, met onze handen op het hart, dat we pas morgen de nodige foto's en bevindingen zullen publiceren. Check back tomorrow is dus het devies!!! Want leuke foto's hebben we, en zij ook natuurlijk, haha.

2.10.05


Vanmiddag om drie uur besloten een berg te gaan beklimmen een uurtje rijden van hier. Het was erg koud en het waaide erg hard. Er was verder ook niemand. Het uitzicht was super!

Er zijn maar weinig paden naar boven, dat scheelt in het spoorzoeken!

Veel klauterwerk door losse stenen onderweg naar boven.

De top! Vanwege de kou heb ik deze charmante doek om mijn oren geknoopt!

Groentewinkel in Menai Brigde

En groente halen bij de bio boer, Werner maakt zelf verse rode kool met appeltjes, niet te geloven eigenlijk zoiets! Maar echt waar!

Even eentje voor hait en mem, deze werkt wel :-)!!